Michaela Holmberg

Ridskolechef

Jag började rida på Kungsbro Ridskola/ Heda Ridklubb utanför Linköping, Östergötland 1995. Ridskolan ligger 1 km ifrån mitt föräldrahem. Vilket innebar att jag var på ridskolan mer eller mindre jämt under min uppväxt. Jag hade fantastiska ridlärare som var engagerade och betydde mycket för mig. Ända sedan dess har hästar varit allt. Under nästan 10 års tid var ridskolan den plats som jag längtade till varje dag, vi var ett rejält gäng tjejer och killar i ungefär samma ålder som gjorde det mesta tillsammans. Allt ifrån att träna och tävla med hästarna till att bada i Motala ström, övernatta på ridskolan och sova i tält i trädgården. Det var en fantastisk tid som jag önskar att många hästgalna barn och ungdomar får uppleva under sin uppväxt.

Jag fick min första ponny som 12-åring, en D-ponny som hette Verona som stallades upp på ridskolan. Med henne tävlade jag lite hoppning, dressyr och fälttävlan. Henne hade jag sedan tills jag var 19 år.

2004 var det dags att börja gymnasiet, jag valde kanske inte så förvånande, Vretagymnasiet inriktning hästhållning. Det var även här jag träffade Tomas. 2007 såldes Verona och min första storhäst köptes. En femårig westfalen valack från Tyskland som heter Contra. Vi tävlade i La dressyr, 110 cm hoppning och testade på lite fälttävlan.

2007 blev jag Diplomerad hästskötare genom Svrf, detta år tog jag även studenten.
2010–2014 studerade jag till ”Lärare i fritidshem” på Linköpings universitet och läste under den tiden många olika kurser. Bland annat har jag behörighet att undervisa i idrott och hälsa årskurs 1–9, biologi, fysik, kemi årskurs 1-7, kommunal vuxenutbildning, med mera.
2016 tog jag min första SM-medalj i sportkörning, det blev ett brons, 2017 blev det guld och 2018 silver. 2018 var jag och hästen Pabolina uttagna till VM i Nederländerna.

2016 fick jag ta emot det fina priset "Årets prestation" på Södermanlands ridsportgala. 2018-2019 var jag med i Svenska ridsportförbundets satsning ”Ryttarutveckling” för ryttare och kuskar som satsar mot mästerskap. 2019-2020 Utbildade jag mig till Ridlärare level 2 på Vreta utbildningscentrum.

Hoppas vi ses i stallet!

Michaela Holmberg
michaela@horseworkz.se
0730-977907