Här har vi samlat djurkamrater som gått vidare till gröna ängar eller till nya ägare.

"Leo"

Zoélo, svenskt hbl Zoélo, svenskt hbl

Leo var bokad för att gå med slaktbilen dagen efter vi hämtade hem honom för en symbolisk summa. En ren chansning som visade sig vara rätt. Känns otroligt mäktigt att få ge ett djur en andra chans även om det varit en del jobb att få honom till vad han är idag. Väl värt allt jobb.
Idag har Leo fortsatt sin karriär på Ökna Naturbruksgymnasium-

"Bella"

Perfecja, polskt hbl Perfecja, polskt hbl

Är uppkallad efter tidigare ägare. Ett väldigt  vackert sto som är otroligt lugn och säker som inte gör en fluga förnär. Samtidigt som hon är helt otroligt säker i dressyr och maraton.
Idag har Bella fortsatt sin karriär på Ökna Naturbruksgymnasium.

 

Queenie

Queenie, vår första ponny. Helt underbar som alltid bjöd på sig själv samtidigt som hon kunde vara en riktig ponny med allt bus som dom gör. Hade hon en nybörjare på ryggen så gjorde hon precis som hon blev tillsagd av sin instruktör men hade hon en erfaren ryttare på ryggen så gav hon dom sin utmaning. Det som hon gillade mest var att få vara i vagn. Öronen spetsades och inväntade sina komandom som hon utförde blixsnabbt. Vi har idag två avkommor efter henne som är helbröder man ack så olika i uteseendet. Sim är mamma upp idagen medans Zalle är en kopia eftet hingsten Simsalabim.

Frode

Frode var en avkomma efter en av dom största travarna, Copiad. Frode var en av  dom snällaste hästar man kunde tänka sig men tyvärr blev han inte så gammal. Dog en dag i vagnen på en skrittsträcka troligt ett svagt hjärta. Sorligt men sant.

Mazze

En surmärr som kunde läxa upp vilken nybörjare som helst i spannet så att dom gick som dom skulle. En stor läromästare och fantastisk tävlingshäst som alltid ställde upp.

Zaahir

Zaahir hade tröttnat på att gå på galoppbanan och kom i vår ägo. Det blev omskolning til ridhäst och det fick han vara i några år tills Tomas beslöt sig för att han även skulle bli körhäst. Ingen stjärna i dressyren med väldigt på i maraton och säker. Med sin säkerhet i maraton har han fått vara läromästare till flera av våra hästar.

"Danz"

Blev kontaktade av Cicci Quarnström om Danz som förhoppningsvis blir en bra häst med Pabbo. Men först så ska hon operera bort en lös benbit innan hon får komma ut på tävlingsbanan.

"Sim"

Hör du någon ropa på simpe limpen så vet du att det är mamma Lena som står vid grinden och ropar på sin ponny som kommer direkt. Sim är en avkomma efter vår första ponny och en kopia av sin mor.

"Buddy"

"Buddy" är ett Polskt hbl född 2008 och halvbror till "Johnny" och "Robban". Kom till oss mars 2013 efter att Tomas varit en sväng till Polen för att köpa några nya hästar.

Nippo

En otroligt vacker Nordsvensk. Inte rikgtigt vad vi skulle ha för vår tävlingsstall. Blev såld till Skåne.

"Ricco"

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ricco var meningen att han skulle blivit en tävlingshäst till spannet men det visade sig att han hade artros så det fick bli dom gröna ängarna för Ricco.

"Quille"

Quille är en supermysig häst som är uppfödd på Hjelmskyl. Gillar att bli pysslad och myser gärna. Är inkörd och inriden så det går bra att både köra och rida honom.

"Liza"

Liza bor numera på Vaxtanäs: Efter mycket övertalning av nuvarande äger så sålde vi Liza som får det super bra och alltid kommer vara en fashion girl som har det senaste inom hästartiklar då Liza nya matte gillar att shoppa det senaste och bästa till hennes trogna vän.

 

Liza är en tjej som bjuder på det mesta. Tomas var till Polen med en hästhandlare och fick upp ögonen för Liza.

"Barry"

Den goaste och mysigaste häst vi någon sin haft. Ställ dig med ryggen mot hans box och nu har du snart en häst som nosar dig i nacken och vill gosa. Barry är ett fullblod som tidigare gått på banan men är lika säker i vagn som en snabb galoppör på banan.
Johanna köpte Barry och han trivs att vara hennes ögonsten.

 

Tikita

Ett avelsto som kan producera fina föl men tyvärr är hon själv inte rid-eller körbar.

Athoz

Fösta avkomman som föddes av dom tre musketörerena med samma hingst,Warsteiner (undrar om valet föll på denna hings tack vara Pelles favorit öl). En stor grabb som var avsevärt större än sina bröder men som börjar växa ikapp.